Ve WhatsAppu bude možné uzamknout chat

30. 5. 2023Novinky

Komunikační aplikace WhatsApp spustila další funkci pro ochranu soukromí. Nově lze přesunout vybrané konverzace do soukromé, heslem chráněné složky.

WhatsApp přidal novou funkcionalitu, která zajistí větší bezpečí soukromých konverzací.

Nový nástroj Uzamčení chatu umožní přesunout soukromé konverzace mimo hlavní složku doručené pošty do vlastní, do které lze přistupovat pouze pomocí hesla zařízení nebo biometrických údajů, například otisku prstu. Obsah tohoto chatu se také automaticky skryje v oznámeních.

Chat uzamknete tak, že kliknete na název individuální nebo skupinové konverzace a vyberete možnost Uzamknout. Pakliže budete chtít chat zobrazit, pomalu potáhnete dolů doručenou poštu a zadáte heslo telefonu nebo biometrické údaje.

WhatsApp uvádí, že v následujících měsících spustí další funkce zámku chatu, včetně variabilních hesel nebo možnosti uzamčení na doplňkových zařízeních.

Novinka je již k dispozici v nejnovější verzi aplikace. Podrobnosti se dozvíte na blogu WhatsAppu.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře