WhatsApp přidal možnost přepínání účtů a nové skupinové audiochaty

13. 12. 2023Novinky

WhatsApp oznámil dvě novinky, které chystá. První z nich je možnost přepínat mezi alternativními účty, aniž by se uživatelé museli z aplikace pokaždé odhlašovat a znovu se do ní přihlašovat. Druhou novinkou jsou skupinové audiochaty, do kterých se může přidat kdokoliv.

Přepínání mezi účty

WhatsApp umožní mít přihlášené současně dva účty a jednoduše mezi nimi přepínat. Jedná se o velice praktickou funkcionalitu, zvlášť pokud v aplikaci používáte pracovní i osobní účet. Nyní se tak již nemusíte pokaždé odhlašovat nebo se obávat, že budete posílat zprávy ze špatného místa.

Novinka je to sice drobná, ale přibližuje se Facebooku a Instagramu, kde tato funkce již delší dobu funguje a usnadňuje marketérům práci. I když ve WhatsAppu je to přece jen o něco složitější.

K nastavení druhého účtu totiž potřebujete druhé telefonní číslo a SIM kartu. V nastavení aplikace pak kliknete na šipku vedle svého jména a zvolíte možnost Přidat účet. Na každém účtu můžete ovládat nastavení soukromí a oznámení samostatně.

Podrobnosti se dozvíte na blogu WhatsAppu.

Nový audiochat pro skupiny

WhatsApp také zjednoduší hovory v rámci skupinových chatů. Nově nabídne audio místnosti, ke kterým se mohou připojit další členové.

Dosud platilo, že kdykoliv člen skupinového chatu zahájit audio konverzaci, musel přizvat všechny členy skupiny, což zejména ve větších komunitách mohlo dát zabrat. Nově budete moci v tichosti aktivovat audiochat a všichni aktivní členové si budou moci diskusi zobrazit/poslechnout, případně se do ní sami zapojit.

Zdroj: WhatsApp

I zde se jedná o praktickou aktualizaci, která usnadní interakci v rámci aplikace a rozšíří možnosti, které WhatsApp nabízí. Na místě je i vzhledem k tomu, že Meta nedávno označila WhatsApp za „soukromou sociální platformu budoucnosti“, protože soukromé skupinové chaty využívá stále více lidí.

S ohledem na to lze očekávat, že WhatsApp bude přicházet s ještě větším množstvím funkcionalit a také hledat nové způsoby, jak zapojit firmy. I pro ně dává nová možnost skupinového volání velký smysl a může být cenným doplňkem pro ty, kdo WhatsApp ke spojení se zákazníky již používají.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře