WhatsApp spouští připnuté chaty a jednorázové zobrazení hlasových zpráv

4. 1. 2024Novinky

WhatsApp zavádí dvě novinky. První umožní připnout zprávu nebo prvek zprávy tak, aby na obrazovce zůstal zvýrazněný po celou dobu konverzace. V druhé aktualizaci spouští WhatsApp funkci jednorázového zobrazení pro hlasové zprávy.

Připnutí chatu

První novinka funguje stejně jako v jiných aplikacích. Pokud připnete chat nebo jeho část ve streamu, zůstane při posouvání zobrazen v horní části okna chatu, takže se k němu můžete snadno vracet a dál na něj reagovat.

Chat můžete připnout na 24 hodin, 7 dní nebo 30 dní. Připnout můžete také ankety, obrázky, emotikony a další prvky konverzačního vlákna.

Připnuté chaty jsou k dispozici jak v individuálních chatech, tak ve skupinách. Správci skupin přitom mohou zvolit, zda chaty mohou připínat všichni členové, nebo pouze správci.

A jak na to? Chat připnete dlouhým stisknutím prvku konverzace, poté v nabídce vyberete možnost Připnout.

Jedná se o praktický způsob, jak zvýraznit důležité informace a udržet pozornost členů diskuse na klíčových událostech, časech, interakcích a dalších údajích.

Jednorázové zobrazení

Druhá novinka je relativně malou, ale přesto užitečnou aktualizací. Aplikace totiž zavádí funkci jednorázového zobrazení i pro hlasové zprávy.

Tuto funkcionalitu spustila Meta už v roce 2021 pro fotografie a videa, nyní ji rozšiřuje i na hlasové zprávy. V praxi to funguje tak, že jakmile si zprávu poslechnete, zmizí. Stejné zprávy, které po jednom přehrání zmizí, můžete také sami nahrávat.

Zdroj: WhatsApp

Tyto zprávy se mohou hodit například pro osobní zprávy nebo při sdílení citlivých informací. Hlasové zprávy ve WhatsAppu jsou navíc ve výchozím nastavení chráněny šifrováním end-to-end a funkce jednorázového zobrazení může být dalším z prostředků pro zvýšení ochrany soukromí uživatelů.

Podrobnosti o této novince se dozvíte na blogu WhatsAppu. O tom, jak jednorázové zobrazení zpráv funguje, se více dočtete v nápovědě.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře