Aplikace Threads dosáhla 175 milionů uživatelů

4. 7. 2024Novinky

Meta překonala další významný milník. Po roce fungování hlásí její nejnovější aplikace Threads nový úspěch. Její uživatelská základna se rozšířila už na 175 milionů lidí.

Aplikace zaměřená na krátké textové příspěvky byla spuštěna v červenci 2023. Nejprve nesla pracovní název Barcelona, ten se pak oficiálně ustálil na Threads.

Zajímavostí je, že aplikace nebyla dlouho dostupná po celém světě. Například Evropská unie, která je pro Metu významným trhem, jí kladla do cesty legislativní překážky. Nakonec se na evropský kontinent přece jen dostala a evropští uživatelé ji mohou používat od loňského prosince.

Od té doby Meta na Threads neustále pracuje a přidává stále nové funkcionality, které aplikaci posouvají mezi plnohodnotné sociální sítě tak, jak to známe u Instagramu, Facebooku, WhatsAppu nebo Messengeru, které rovněž patří do digitální rodiny Mety.

Co se týče růstu uživatelské základny Threads, jedním z největších milníků, který Meta pokořila, bylo 100 milionů zaregistrovaných účtů v rekordním čase – stačilo k tomu jen několik málo dní po prvním spuštění aplikace. O tři měsíce později dosáhla aplikace 100 milionů aktivních uživatelů, což dokázalo, že je skutečně oblíbená. Sedm měsíců po spuštění se počet uživatelů zvýšil na 130 milionů a v dubnu na 150 milionů.

A nyní Meta potvrdila, že za rok své existence se Threads podařilo dosáhnout 175 milionů uživatelů.

Zdroj: Meta

Více se dozvíte zde.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře