Nová textová aplikace Barcelona získává první obrysy

27. 4. 2023Novinky

V březnu Meta oznámila, že chystá novou aplikaci zaměřenou na sdílení krátkých textových příspěvků. Nyní se tento projekt posouvá kupředu a nová aplikace s názvem Barcelona pomalu získává obrysy.

Meta novou aplikaci prezentuje jako „Instagram pro vaše myšlenky“. Uvedené datum spuštění je pouze orientační, zatím není upřesněno, kdy ji skutečně zavede do praxe. Jisté ale je, že koncept aplikace je založený na textovém feedu příspěvků, jehož cílem je využít rostoucí popularity soukromých zpráv v rozšířeném a přístupnějším formátu.

O aplikaci Barcelona jsou známé zatím následující informace:

  • Aplikace bude samostatná a decentralizovaná, i když zatím není úplně zřejmé, co to v kontextu Mety znamená.
  • Pro přihlášení se budou používat vaše přihlašovací údaje z Instagramu.
  • Jako uživatelské jméno bude sloužit vaše Instagram ID.
  • Maximální délka příspěvků bude 500 znaků.
Zdroj: Alessandro Paluzzi

Na první pohled by se mohlo zdát, že v některých ohledech je Barcelona podobná nástroji Channels. Tento nástroj, který Meta spustila na Instagramu teprve nedávno, umožňuje tvůrcům a veřejně známým osobnostem vysílat zprávy svým sledujícím. Princip Barcelony zní podobně, ale narozdíl od Channels získá svou vlastní aplikaci, kde uživatelé mohou sledovat ostatní a mít přehled o jejich textových aktualizacích.

O dalším vývoji vás budeme informovat.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře