Threads hlásí 150 milionů uživatelů

25. 4. 2024Novinky

Meta dosáhla dalšího významného milníku. Její aplikace Threads neustále roste a nyní překročila hranici 150 milionů měsíčně aktivních uživatelů.

Aplikace Threads je k dispozici od loňského července, na konci roku ji pak Meta spustila i v Evropské unii. Jejím cílem je poskytnout uživatelům „pozitivnější a kreativnější prostor“ pro vyjádření jejich myšlenek.

Aplikace Threads je přitom považována za přímou konkurenci aplikace X (dříve Twitteru), od níž se však odklání stále více uživatelů. A zdá se, že postupem času u nich rezonuje právě aplikace Threads.

V únoru Meta zaznamenala 130 milionů uživatelů, kteří jsou v aplikaci aktivní každý měsíc. Za dva měsíce jich pak přibylo dalších 20 milionů.

I z toho důvodu Meta na vývoji aplikace nepolevuje a zavádí stále nové aktualizace. Naposledy představila možnost posílat přímé zprávy, koncepty příspěvků a integrovaný fotoaparát nebo možnost crosspostování mezi Threads a Facebookem. Spustila také rozhraní API pro Threads, a aby podpořila uživatele ve tvorbě obsahu, spustila i nový bonusový program pro tvůrce.

Co se týče reklamy, Meta původně tvrdila, že ji do aplikace zavede až po dosažení počtu stovek milionů uživatelů. Podle nejnovějších informací však reklamní manažeři Mety v současnosti informují partnery z řad značek, že by se reklamy mohly v Threads objevit v druhé polovině letošního roku, kdy v říjnu Meta očekává dosažení 200 milionů uživatelů.

Více informací se dozvíte zde.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře