Meta spustí Threads v EU

4. 12. 2023Novinky

Threads míří do Evropy. Meta zpřístupní aplikaci založenou na krátkých textových aktualizacích uživatelům v EU podle nejnovějších informací pravděpodobně již 14. prosince.

Meta spustila aplikaci Threads letos v červenci. Dosud však kvůli legislativě nebyla v Evropské unii k dispozici. Nyní Meta oznámila, že všechny požadavky splnila, a spuštění Threads v EU už nestojí nic v cestě.

Brzy si tak evropští uživatelé budou moci vytvořit profil, zveřejňovat příspěvky a zapojovat se do dění v aplikaci jako kdokoliv jiný.

Aby Meta vyhověla předpisům EU, bude také možné zakázat sběr osobních údajů a aplikaci používat čistě pro spotřebu bez profilu. V této variantě můžete číst příspěvky ostatních, ale nikoliv vytvářet vlastní.

Zdroj: Alessandro Paluzzi

Aplikace Threads momentálně hlásí 100 milionů uživatelů. Se spuštěním Threads v Evropě však Meta očekává výrazný nárůst uživatelů, neboť v EU používá její ostatní aplikace mnoho milionů lidí – například Instagram v Evropě používá až 259 milionů lidí měsíčně.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře