Facebook aktualizuje metriky organického dosahu pro stránky

4. 1. 2018Novinky

Facebook již dříve přislíbil, že aktualizuje metriky organického dosahu a bude započítávat imprese jen na základě toho, když se příspěvek stránky zobrazí na obrazovce uživatele. Této změny bychom se měli dočkat na začátku letošního roku.

Možná jste přepokládali, že jsou tyto metriky již standardem, ale opak je pravdou. Facebook s touto možností sice přišel už na podzim 2016, ale stále ji neimplementoval. Nyní však uvedl, že by k této aktualizaci mělo dojít co nevidět.

Jakmile tak učiní, přijde stránkám, respektive jejím správcům oznámení. V návaznosti na tyto změny může dojít k tomu, že v organickém dosahu svých příspěvků uvidíte jistý pokles. Facebook hovoří až o 20% snížení. Na něj mohou mít vliv i neustálé změny algoritmu Facebooku, kvůli kterým je také stále obtížnější dát příspěvkům zajímavý organický dosah.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře