Facebook bude zasílat oznámení o přihlášení do aplikací třetích stran

28. 1. 2020Novinky

Mnoho aplikací a webů třetích stran nabízí možnost přihlášení skrze váš účet na Facebooku. Taková registrace je sice rychlá a snadná, ale mnohdy ztratíme přehled o tom, do kolika aplikací jsme se tímto způsobem přihlásili. Nyní Facebook přichází s novou funkcí, díky které obdržíte upozornění, když se takto přihlásíte do aplikace třetí strany a udělíte jí přístup k vašim informacím.

Toto oznámení není jen dalším posílením ochrany, které vám má dát náskok v případě zneužití vašeho účtu, ale poskytne vám i větší kontrolu nad vašimi informacemi.

Oznámení o novém přihlášení obdržíte na svůj e-mail a v aplikaci Facebooku uvidíte, jaké vaše údaje platforma sdílí s aplikací třetí strany. Pokud byste měli pochybnosti o tom, jaké informace to jsou, nebo jste přihlášení neprovedli vy sami, můžete skrze e-mail oprávnění odebrat.

Zdroj: developers.facebook.com

Notifikace vám bude zaslána také v případě, kdy bude nutné obnovit oprávnění přístupu k vašim informacím po vypršení jeho platnosti.

Na Facebooku si můžete také překontrolovat své nastavení soukromí v sekci Prohlídka soukromí. Jak si zabezpečit účet, si můžete přečíst v našem článku.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře