Facebook přidává do Stories 3D kreslení a Boomerang

25. 4. 2018Novinky

Již brzy budete moci ve Facebook Stories využívat nových nástrojů, jako je 3D kreslení nebo instagramový Boomerang. Tyto další kreativní funkce by měly podpořit používání a popularitu Stories. 

Nástroj pro detekci digitálních objektů tzv. SLAM a nástroje pro prostorové rozpoznávání umožní uživatelům vytvářet trojrozměrné ručně kreslené objekty. ,,Chceme dát lidem snadný způsob, jak tvořit a nakreslit svět kolem nich,’‘ uvádí John Barnett, Facebook Camera Product Manager o produktu „3D drawing“, který bude již brzy zpřístupněn všem uživatelům.

S novým způsobem kreslení můžete psát a kreslit do všech vašich fotografií a videí ve Facebook Stories. Jedná se o zábavný způsob, jak obohatit vaše příspěvky pomocí 3D výtvorů. Tyto funkce označuje Facebook jako rozšířenou realitu. Kresby lze přidat před nebo během nahrávání. Kresba jako taková je univerzálním jazykem a usnadnila by používání této funkce mladším uživatelům nebo nováčkům internetu.

Facebook spustil první efekty již v dubnu minulého roku. Konkurenční Snapchat také pracuje s přidáváním 3D obrázků, ale je omezený jen na předefinované objekty.

Kromě toho Facebook přidává do svého fotoaparátu také opakující se video – tzv. Boomerang, který je tak oblíbený na Instagramu.

Facebook Stories oproti ostatním platformám doposud zaostávaly, a to jak z hlediska designu, funkčnosti, tak i popularity. Bylo otázkou času, kdy Facebook začne pracovat na jejich vylepšení. Naposledy například začal testovat nové způsoby vyhledávání a sdílení Stories.

Tento směr vývoje potvrdil Mark Zuckerberg již v únoru, kdy upozornil na popularitu Stories na Instagramu i na konkurenčním Snapchatu. Facebook je v konkurenčním boji velmi silný, a proto se rozhodl na své platformě funkci Stories i nadále vylepšovat.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře