Facebook přidává nové video prvky a aktualizace

22. 4. 2020Novinky

Stále více lidí vyhledává obsah, který by mohli sledovat online. Facebook proto zavedl sérii nových video funkcionalit, které pomáhají tvůrcům budovat publikum a podpořit návrat diváků.

Aktualizace playlistů

Facebook v první řadě rozšířil seznamy skladeb, aby bylo možné lépe publikovat nový obsah na Facebooku, aniž by si uživatelé museli spouštět novou stránku. Název playlistu se nyní objeví vedle aktualizace ve statusu, takže uživatelé mohou kliknout a zobrazit si zbytek videí v tematické kolekci. Playlist má také unikátní URL, takže ji můžete jednoduše sdílet a pomoci vzbudit zájem ostatních.

Zdroj: Facebook

Vytváření playlistů má hned několik výhod. Můžete je využít pro segmentaci vašich videí a seskupování podle témat. Organizace videí do playlistu také pomáhá Facebooku doporučovat vhodný obsah divákům. Správci stránek mohou playlisty vytvářet, spravovat, upravovat a přeřazovat v Creator Studiu.

Série

Facebook také rozšířil playlisty s názvem Série, které se více zaměřují na obsah v podobě epizod. Série umožňují uspořádat obsah do dílů, flexibilně je zobrazovat v chronologickém pořadí a přidávat řady, logo značky, upoutávky a další náležitosti.

Zdroj: Facebook

Když uživatel na Série klikne na vaší stránce, v News Feedu nebo záložce s videi, dostane se do seznamu všech epizod, kde si může snadno vybrat mezi řadami a díly videí. Může také pokračovat ve sledování toho, kde skončil, nebo se podívat na trailery.

Nová záložka pro videa

Facebook zavádí i novou záložku pro videa na stránkách, která se zaměřuje na playlisty a série a třídí videa do skupin. Nová karta také usnadní sledování vaší stránky a aktualizuje nastavení upozornění na videa, která nově nahrajete.

Zdroj: Socialmediatoday.com

Aktualizace hromadného nahrávání videí

Facebook rovněž aktualizuje hromadné nahrávání videí, které teď usnadní upload až 50 videí na jednu stránku v rámci jediné akce. Brzy přibudou také nástroje pro úpravy v hromadném nahrávání, jako je například přidání více videí do sérií a playlistů, aktivace ochrany autorských práv, přidávání reklam, automatické titulky a podobně. I tyto možnosti najdete v Creator Studiu.

Zdroj: Facebook

Podrobnosti o všech video novinkách se dozvíte v nápovědě Facebooku.

Instagram Live

Nezáhálí ovšem ani Instagram. Ten si všiml, že se v poslední době na vlně popularity vezou aplikace, které umožňují video komunikaci a hromadné sledování video obsahu. Proto rychle zavedl co-watchingový nástroj, kdy uživatelé mohou sdílet uložené, oblíbené a doporučené fotografie nebo videa v aplikaci až se šesti lidmi najednou a prostřednictvím video chatu.

Zdroj: Socialmediatoday.com

Kromě toho přemýšlí o Instagram Live, kdy by se živého vysílání mohlo zúčastnit více uživatelů najednou. V tomto případě je ale otázka, jestli k zavedení vůbec dojde. Tuto možnost si totiž Facebook vyzkoušel už v rámci Facebook Live a vzhledem k velké finanční náročnosti a relativně malému využití ji zase odstranil. Uvidíme tedy, jak se k tomu postaví Instagram.

Zdroj: Socialmediatoday.com
Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře