Facebook připravuje nakupování v živém streamu

7. 1. 2020Novinky

Nákup přímo z živého vysílání? Ano, i to bude možné! Facebook pracuje na tom, aby uživatelé mohli nakupovat produkty přímo během sledování live videa.

Tato možnost se velmi podobá prodeji produktů, který začal Facebook testovat v Thajsku v roce 2018. Vybraní inzerenti mohli představovat produkty v live streamu a diváci si je mohli pomocí screenshotů během živého vysílání zakoupit. Tuto funkci ale Facebook nikdy nerozšířil a nebyly ani žádné zprávy, jak se bude dál vyvíjet.

Nyní však Facebook koupil společnost Packagd, která vytvořila řadu aplikací sloužící k mobilnímu nakupování. Součástí aplikace jsou videa s recenzemi produktů nebo ukázky unboxingů, které tvůrci nahrávali na YouTube.

Zdroj: Social Media Today

Zaměstnanci Packagd se k týmu Facebooku připojili na podzim loňského roku a vše nasvědčuje tomu, že se budeme moci na platformě brzy těšit nové možnosti nakupování. Firmy a marketéři tak pravděpodobně získají nový prodejní kanál v rámci live streamu.

Facebook vidí v oblasti e-commerce velký potenciál a jeho propojení s populárními videi se může stát velmi oblíbenou kombinací. Facebook v roce 2019 zavedl i svou vlastní kryptoměnu a platební systém Facebook Pay, takže další rozvoj online prodeje se sám nabízí.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře