Facebook Reels získají delší stopáž a nové nástroje

6. 3. 2023Novinky

Meta oznámila několik novinek pro Facebook Reels. Ty budou mít nově rozšířený limit délky, integrované vzpomínky a také nové trendy šablony.

Pokud tvoříte videa Reels na Facebooku, jistě vás potěší, že nyní mohou být dlouhá až 90 sekund, což je o 30 sekund více než doposud. Tuto délku již mají Reels na Instagramu, kde ji Meta zavedla v loňském roce.

Do facebookových Reels začleňuje Meta také nástroj Memories. Sdílet obsah do Reels tak bude možné přímo ze vzpomínek, kde najdete novou výzvu k akci.

Což je chytrý tah, protože Memories používají každý den miliony uživatelů Facebooku, a možnost sdílet vzpomínky rovnou do Reels by jim usnadnilo tvorbu obsahu. Meta navíc spoléhá na to, že tím také přiměje více lidí, aby se do tohoto formátu zapojili.

Zdroj: Meta

Další novinkou, kterou najdete ve Facebook Reels, je funkce Grooves. Ta vám pomůže automaticky sladit vaše video s rytmem vybrané hudby.

Zdroj: Meta

A nakonec Meta přidává i šablony Reels. Se šablonami krátkých videí přišla už loni na Instagramu, kde se ukazuje, že kopírování trendy stylů a formátů videí, které usnadňuje tvorbu Reels, uživatelé rádi využívají.

Zdroj: Meta

Meta na Reels neustále pracuje, protože s nimi zaznamenává obrovský úspěch. Například počet zobrazení Reels na Facebooku a Instagramu se za poslední rok více než zdvojnásobil. Za posledních šest měsíců se zdvojnásobil i počet jejich sdílení.

Nové nástroje Facebook Reels jsou již dostupné všem uživatelům.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře