Facebook testuje nový video formát Premieres

25. 4. 2018Novinky

Facebook pracuje na nové video funkcionalitě „Premieres“. Ta by měla posílit zájem uživatelů o videa a tvůrcům umožnit nahrát do Facebook Live předem zaznamenané spoty jako živé záběry.

Novou funkci právě testuje úzká skupina uživatelů, ale brzy by měla být k dispozici všem. V Premieres najdete pestrý video obsah typu filmového traileru, nových epizod Facebook Watch nebo videí od oblíbených tvůrců. Vše bude fungovat stejným způsobem, jako kdybyste sledovali Facebook Live.

Video obsah bude vypadat jako živé vysílání, které bude možné v reálném čase komentovat. Myšlenkou není zmást uživatele, ale poskytnout další způsob, jak interaktivně reagovat na video obsah. Tyto přenosy nebudou mít označení „Live“, ale právě „Premieres“.

Videa se v poslední době stala klíčovou problematikou, kterou se zabývá nejen Facebook, ale i Google. Facebook se snaží pracovat s videem jako spojovacím a konverzačním nástrojem a chce využít jeho vzestupného trendu, který je patrný obzvláště mezi mladšími uživateli. Videa typu Facebook Live totiž generují šestkrát více interakcí než běžná videa. V tomto duchu proto Facebook nedávno testoval nástroj Watch Party, který umožňuje administrátorům skupin propojit živá videa a reakce členů Facebook Groups.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře