Facebook uvádí nové nástroje pro správce skupin

4. 7. 2018Novinky

Facebook oznámil několik aktualizací, které pomohou administrátorům lépe spravovat facebookové skupiny a udržet je v bezpečí. Reaguje tak na skutečnost, že správci skupin věnují svým komunitám spoustu času, jejich zpětné vazby jsou pro Facebook důležité a pomáhají skupiny vylepšovat.

1. Administrátorská podpora

Facebook spouští administrátorskou podporu. Jedná se o vyhrazené místo pro správce skupin, kde budou moci nahlásit problém nebo položit otázku a pracovníci Facebooku jim do jednoho pracovního dne pomohou. V současné době je administrátorská podpora k dispozici na iOS i Androidu, v anglickém a španělském jazyce, ale jen pro omezený počet správců skupin.

2. Online výukový program

K dispozici bude i online výukový program, který by měl naučit správce skupin, jak udržet jejich komunity v bezpečí a jak zlepšit angažovanost i interakci v rámci skupin. Program zahrnuje tutoriály, ukázky produktů a případové studie.

3. Pravidla pro skupiny

Facebook zavádí i novou funkci pravidel pro skupiny. V momentě, kdy správci a moderátoři odstraní příspěvek porušující pravidla skupiny, mohou upozornit členy na to, které pravidlo porušili. Správci budou moci při odebrání příspěvku přidávat i poznámky do protokolu aktivit administrátora.

4. Předem schválení členové

Administrátoři a moderátoři budou moci vybrat členy, jejichž obsah bude automaticky schválený při každém příspěvku. Smyslem této aktualizace je ušetřit správcům čas.

Všechny výukové materiály jsou vytvořené na základě zkušeností jiných administrátorů a můžete je najít na Facebook Community.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře