Facebook v ČR hlásí přes 5,2 milionů uživatelů

22. 5. 2018Novinky

Facebook pravidelně zveřejňuje statistiky o tom, jak se mu daří v různých regionech světa. Mezi nimi nechybí ani data z České republiky. Pojďte se podívat, jak se u nás sociální síti dařilo v prvním kvartálu letošního roku.

Čeští uživatelé zůstávají Facebooku věrní. Každý měsíc ho nyní sleduje už více než 5,2 milionů Čechů, přičemž 77 % z nich se přihlašuje na sociální síť každý den (to je více než 4 miliony lidí).

Oproti stejnému období v loňském roce si tak Facebook výrazně polepšil. V Q1 2017 totiž sociální síť sledovalo měsíčně „jen“ 4,8 milionu českých uživatelů, z toho 3,7 milionu lidí každý den.

Zásadní roli nadále hraje mobilní zařízení, z něhož se na Facebook hlásí přes 4,4 milionů Čechů každý měsíc a více než 3,5 milionů lidí každý den.

Mobilní telefony a tablety jsou tak dnes už nedělitelnou součástí přístupů na Facebook. Každý měsíc si ho skrze ně prohlíží až 85 % českých uživatelů.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře