Facebook vylepšuje testování organických příspěvků

1. 10. 2021Novinky

Facebook od loňska umožňuje organické testování video příspěvků v Creator Studiu. Nyní zavádí aktualizaci, která dosavadní možnosti rozšiřuje.

Creator Studio nyní umožňuje testovat různé formáty příspěvků, včetně textových, odkazových a obrázkových.

U každého testu si můžete vybrat klíčovou metriku, kterou chcete měřit – komentáře, sdílení, reakce, oslovení uživatelé nebo kliknutí na odkaz. Na základě toho pak můžete formulovat test, který se optimalizuje pro váš cíl. Každá varianta příspěvku se následně zobrazí testovacímu vzorku publika.

Zdroj: Matt Navarra

Porovnávat můžete všechny prvky vaší kreativy, včetně názvů a miniatur. Porovnat můžete také odkazy s obrázky a textové posty proti sobě. Ovšem video lze testovat pouze s videem.

Test může běžet až 24 hodin. Poté můžete nejefektivnější verzi příspěvku zveřejnit nebo ji jakkoliv vylepšit. Zároveň získáte cenné informace o preferencích publika, které se hodí pro budoucí plánování.

Zdroj: Matt Navarra

Pokud už máte k aktualizaci přístup, najdete ji v Creator Studiu pod možností Vytvořit novýVytvořit testy příspěvků.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře