Facebook zavádí možnost vytvořit více osobních profilů

26. 9. 2023Novinky

Meta spouští na Facebooku novou možnost vytvořit více alternativních osobních profilů. Díky ní mohou uživatelé zpřehlednit aplikaci, oddělit různé zájmy a sdílet různý obsah s různým publikem.

Novou funkcionalitu představila Meta loni v červenci. A nyní se na Facebooku objevila možnost Vytvořit nový profil. Pomocí ní si můžete sestavit vlastní profily založené na zájmech či účelech, takže se budete moci věnovat širšímu spektru zájmů a vytvářet samostatné seznamy přátel i samostatné kanály příspěvků.

Na Facebooku si teď můžete vytvořit až čtyři další osobní profily, každý s vlastním uživatelským jménem a feedem. Meta upozorňuje, že na nových profilech nebudou k dispozici některé funkce, jako je například seznamka, Marketplace, profesionální režim nebo platby. Určitá omezení budou platit i pro zasílání zpráv. To bude dostupné pouze v aplikaci a na webu.

Meta zavedení novinky vysvětluje tak, že řada uživatelů touží po přehlednějším uspořádání Facebooku. Chtějí například oddělit své osobní a profesní vztahy, případně jeden profil chtějí mít spojený s komunitou, které jsou součástí, zatímco druhý profil využívat jen pro rodinu a přátele. Více osobních profilů vám tak umožní snadno rozdělit, s kým co sdílíte a jaký obsah vidíte.

Oddělené účty přitom nejsou ničím novým – fungují už na Instagramu. Tady Meta zaznamenala úspěch, proto tuto možnost přenesla i na Facebook.

Cílem je rovněž podpora zveřejňování příspěvků, protože lidé v současnosti tvoří obsah méně než dříve a spíše se přesouvají do soukromějších konverzací a skupin. Nové profily by jim mohly pomoci vrátit se zpět k aktivnímu zapojení, protože budou moci sdílet obsah pouze s vybranými lidmi.

Meta novinku zavádí globálně. Všichni uživatelé ji budou moci začít využívat v průběhu několika příštích měsíců.

Podrobnosti se dozvíte na blogu Mety.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře