Facebook zavádí novou záložku News

28. 1. 2021Novinky

Facebook News je nová samostatná karta pro zpravodajské články v nativní aplikaci sociální sítě. Nejdříve ji Facebook spustil v USA a nyní se poprvé dostává do Evropy.

Ve Facebook News uvidíte hlavní titulky zpráv dne spolu s feedem oficiálních zdrojů, mezi kterými najdete lokální, celostátní i mezinárodní média. Obsah je vybraný samozřejmě tak, aby odpovídal tomu, co vás zajímá. Podobně jako v běžném News Feedu si i tady můžete přizpůsobit kanál a skrýt články nebo zdroje, které si dál nepřejete sledovat.

Filtrovat si můžete také zprávy z klíčových oblastí a kategorií, ze kterých se chcete dozvědět více.

Zdroj: Social Media Today

Novinka má za cíl jednak nabídnout publiku nové ověřené informace o aktuálním dění a jednak poskytnout vydavatelům ještě více prostoru pro reklamu a monetizaci, jako jsou třeba pobídky k předplatnému.

Zdroj: Social Media Today

Tímto počinem Facebook navazuje na dlouholetou sérii inovací a záměrů z oblasti žurnalistiky. V roce 2017 například představil Journalism Project a pravidelně investuje do podpory lokálních médií. Snaží se rovněž prosazovat kvalitní zpravodajství a originální mediální obsah. Vydavatelům pravidelně chystá nejrůznější možnosti monetizace, jako jsou například možnosti předplatného či propojení s předplatiteli. Zpravodajství věnuje prostor také na platformě Facebook Watch.

Facebook News jsou aktuálně dostupné ve Velké Británii. Ostatní země Evropy by měly časem následovat.

Více se o Facebook News dozvíte na webu Facebooku nebo na blogu Facebooku.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře