Facebook zavádí nový typ pracovní skupiny

22. 11. 2019Novinky

Stalo se vám někdy, že jste si museli přidat na Facebooku do přátel spolupracovníky, u kterých jste vlastně nechtěli, aby vstoupili do vašeho soukromí? Pracovní skupiny nyní umožní propojit uživatele, kteří spolu pracují, aniž by museli navazovat „facebookové přátelství“.

Při zakládání skupiny musíte zvolit typ, který upřesní její zaměření. U každé existující komunity je možné tuto volbu kdykoliv změnit. Na výběr máte ze šesti druhů skupin – obecné, nákup a prodej, hry, sociální vzdělávání, kariéra a nově skupiny pro spolupráci.

Pokud si zvolíte pracovní skupinu a budete její součástí, ostatní členové uvidí z vašeho profilu jen takové informace, které se týkají vaší práce – název pozice, firmu a lokalitu. Členům skupiny můžete povolit zasílat si vzájemně zprávy, aniž by museli být přáteli na Facebooku.

Typ skupiny může nastavit a změnit jen administrátor jak z počítače, tak z mobilního telefonu. Další výhodou je, že se jednotliví členové skupiny mohou odhlásit z funkce zasílání zpráv a mohou se tak vyhnout spamům.

Jedná se o malou, ale velmi užitečnou aktualizaci, která bude chránit uživatele a lépe nastavovat jejich soukromí. Facebook začal nový typ skupin zavádět a postupně ho budou mít k dispozici všechny facebookové komunity.

Za vyzkoušení stojí i platforma Facebook Workplace, která pomáhá propojovat lidi napříč organizací a poskytuje firmám mnoho marketingových nástrojů. Díky Workplace mohou zaměstnanci interně komunikovat pomocí chatu nebo video chatu v rámci celé firmy i menších interních skupin.  

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře