Facebook zavádí šablony pro Instagram Stories reklamy

9. 10. 2019NávodyNovinky

Facebook chce pomoci značkám vytvářet atraktivní vertikální reklamy ve Stories na Instagramu, které se zobrazují přes celou obrazovku a zvyšují zájem publika. Umožňuje proto využití šablon, které nastavíte v Ads Manageru.

Šablony pro Stories reklamy nabízí různé rozložení, barvy a texty. K dispozici jsou i pohyblivé prvky, které přilákají pozornost. Šablony jsou flexibilní, takže si je můžete upravit podle svých představ a požadavků, aniž byste museli přidávat vlastní doplňkovou grafiku. Díky tomu ušetříte čas i peníze a zároveň získáte nové příležitosti, jak zaujmout publikum. Šablony ocení firmy kterékoliv velikosti.

Šablony pro Stories můžete použít pro reklamní účel návštěvnost, instalace aplikace a konverze.

Jak na to

  1. V Ads Manageru začněte tvořit reklamy s obrázkem standardním způsobem.
  2. Pod možností Přizpůsobit reklamu podle umístění zvolte Instagram Stories. (Vyskakovací okno s dalšími možnostmi zobrazíte také pomocí kliknutí na možnost Upravit u náhledu daného umístění reklamy.)
  3. Ve vyskakovacím okně klikněte na Změnit šablonu. Náhled vám zároveň automaticky ukáže, jak reklama s šablonou vypadá.
  4. Pokud chcete reklamu, respektive její kreativu dále upravovat, zvolte další možnosti.
  5. Můžete nahrát vlastní obrázek nebo použít ten, který jste už někdy v Instagram profilu zveřejnili. Můžete změnit poměr stran, výšku a šířku nebo ho oříznout. Formáty lze také kombinovat.
  6. V textové části si snadno přizpůsobíte nadpis a další popisky (doporučujeme používat kratší texty, které ve Stories fungují lépe) stejně tak font písma a barvy pozadí textu.
  7. K dispozici jsou i kreativní nástroje, pomocí nichž změníte barvu pozadí celého Stories, přidáte hudbu nebo videoklip a další.
  8. Jakmile budete s podobou reklamy spokojení, klikněte na Uložit.
  9. V dalších krocích postupujte opět tak, jak jste zvyklí. Ve finále pak reklamu potvrďte. Kontrola probíhá normálním způsobem.

Facebook nové šablony pro Instagram Stories zavádí postupně. Je možné, že se vám zatím zobrazovat nebudou, ale nezoufejte. Facebook je už spustil globálně a dříve nebo později se dostanou k i vám.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře