Facebook zavádí sdílení do Reels v aplikacích třetích stran

6. 4. 2022Novinky

Loni na konci léta představil Facebook formát Reels videí i ve své aplikaci. Od února jsou dostupné globálně. A nyní je můžete sdílet také z aplikací třetích stran.

Jakmile funkcionalitu Sharing to Reels integrujete do své aplikace, objeví se v ní tlačítko Reels, které vašim uživatelům umožní snadno a pohodlně sdílet krátká videa na Facebook. Ta pak mohou upravovat pomocí nástrojů Reels včetně zvuku, efektů, titulků, nálepek a textu.

Namísto stahování videí vytvořených v nástrojích třetích stran a jejich pozdějšího manuálního nahrávání tak budete moci zveřejňovat klipy už přímo z aplikací, které nejsou součástí facebookové rodiny. Stačí kliknout na tlačítko a je hotovo.

Novou funkcionalitu budou mít ze začátku k dispozici například aplikace Smule, Vita nebo VivaVideo.

Reels jsou momentálně nejrychleji rostoucím formátem obsahu Facebooku a díky tomu, že jsou dostupné už ve více než 150 zemích světa, získaly na mnoha trzích i pozici největšího hráče. Novinka je proto dalším způsobem, jak rozšířit jejich používání.

Podrobnosti se dozvíte na blogu Facebooku.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře