Facebook zveřejnil statistiky a připravované novinky pro Watch

3. 7. 2019Novinky

Facebook uveřejnil nové statistiky týkající se služby Watch. Alespoň jednu minutu videa sleduje měsíčně více než 720 milionů uživatelů a denně 140 milionů lidí. Uživatelé, kteří sledují videa ve Watch každý den, stráví na platformě v průměru 26 minut denně.

V porovnání s celkovým počtem uživatelů Facebooku se nejedná o velká čísla, ale vzhledem k tomu, že Facebook zavedl Watch celosvětově před necelým rokem, platforma roste na popularitě.

Facebook za poslední rok připravil mnoho novinek a nadále plánuje Watch rozvíjet:

  • V březnu Facebook spustil nový program financování pořadů Watch a oznámil, že připravuje mnoho nových show, ve kterých budou účinkovat hvězdy jako Will Smith, Zac Efron, Anna Kendrick nebo Jessica Biel.
ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
  • Facebook také zavedl způsob, jak najít skupiny na základě videí, které sledujete. Vedle videa se vám ukáže facebooková skupina, ke které patří, a vy se tak můžete spojit s ostatními fanoušky a o videích a obdobném obsahu diskutovat.
Zdroj: Newsroom.fb.com
  • Nyní Facebook testuje i novou sekci, která by zvýraznila obsah oblíbený mezi vašimi přáteli.
  • Reklamní přestávky jsou k dispozici ve 40 zemích a nadále je Facebook rozšiřuje do ostatních oblastí. Nově spustil reklamní přestávky v Kanadě a přidává dalších 5 jazyků.
  • Počet stránek, které využívají reklamní přestávky, se za uplynulý rok ztrojnásobil.
Zdroj: Newsroom.fb.com

Facebook uvádí, že hlavní myšlenkou Watch je propojení lidí skrze sledování videí. Zde mají možnost video obsah komentovat, sdílet na profilech, ve skupinách či ve zprávách a vytvářet ankety. Právě v duchu této strategie připravuje všechny novinky.

Facebook v poslední době změnil i kritéria hodnocení videí a zavádí do Evropy Brand Collabs Manager a předplatné pro fanoušky.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře