Instagram aktualizuje své uživatelské rozhraní

10. 1. 2023Novinky

Uživatelské rozhraní Instagramu se dočká změny. V rámci ní dojde k několika drobným úpravám v rozvržení aplikace a umístění funkčních tlačítek na obrazovce.

Od února bude navigační lišta v dolní části aplikace obsahovat zkratku pro vytváření obsahu. Ta bude umístěna uprostřed lišty, kde nyní najdete ikonku pro videa Reels. Tato ikonka se přesune doprava, kde je nyní záložka Obchod. Ta z hlavní obrazovky zcela zmizí.

I nadále však budete moci na Instagramu založit a provozovat svůj obchod, protože Instagram chce i letos do oblasti nakupování investovat. Stále chce sloužit jako platforma, kde mohou lidé objevit nové produkty a služby, a to na všech dostupných místech, tedy ve feedu, Stories, Reels, reklamách a dalších.

Momentálně však pro něj není oblast nakupování prioritou a tato aktualizace odráží současný stav. Prioritou Instagramu je momentálně tvorba obsahu.

Podrobnosti najdete v centru nápovědy Instagramu.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře