Instagram nabídne společné sledování videí s přáteli

28. 3. 2019Novinky

V loňském roce Facebook představil nástroj Watch Party, kde ve facebookových skupinách mohou uživatelé společně sledovat videa a reagovat na ně v reálném čase. Nyní službu co-watchingu pravděpodobně zavede i do prostředí Instagramu.

Kód aplikace ukázal, že Instagram pracuje na vývoji společného sledování videí. Nástroj by měl být k dispozici v Direct Message ve video hovorech a videa ke sdílení byste mohli vybírat z playlistu nebo z návrhů od Instagramu.

Zatím není jasné, jak bude společné sledování videí probíhat a zda-li bude nějakým způsobem propojené s IGTV nebo se bude dotýkat i Stories. Instagram zatím bližší informace k podobě nového nástroje neposkytl.

Facebook testuje podobnou funkci i pro Messenger.

Zdroj: Twitter Jane Wongm

Facebook připravuje ve Watch Party i další novinku, kde budete moct komentovat živé TV show. Facebook nyní funkcionalitu testuje po celém světě ve facebookových skupinách během akcí, jako jsou zápasy UEFA Champions League. Následně ji chce rozšířit na další sportovní a kulturní události. Nový nástroj má uživatelům nabídnout větší možnost diskuze a interakce.

Když spustíte Watch Party, uvidíte novou volbu „on Tv“, kde si budete moct zvolit živý zápas. Zde najdete skóre zápasů a můžete reagovat i diskutovat v reálném čase s ostatními fanoušky. Nástroj umožní přidávat otázky, zábavná fakta nebo vést živé ankety.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře