Instagram pomůže obchodům s UGC obsahem

4. 5. 2023Novinky

Instagram testuje novou možnost, jak firmám, které na platformě prodávají produkty, pomoci objevovat relevantní obsah, jenž tvoří sami uživatelé. Tento obsah pak mohou využít v rámci svého obchodu.

Instagram nyní nabádá správce obchodů, aby přidávali obsah vytvořený uživateli (user-generated content neboli UGC) do svých výpisů produktů, a ještě více tak povzbudili potenciální zákazníky.

Když na tuto výzvu kliknete, Instagram zvýrazní příspěvky, ve kterých je vaše firma označena. Tyto příspěvky pak můžete přidat k seznamu vašich produktů.

Rovněž můžete požádat o přímé označení v rámci jakéhokoliv příspěvku, kde jste byli zmíněni, s výjimkou soukromých účtů, pokud je v příspěvku označeno více produktů nebo pokud uživatel vypnul či odmítl vaši žádosti o povolení použít příspěvek.

Nově se tak nabízí snadný způsob, jak získat více UGC a rozšířit povědomí o značce na Instagramu. UGC totiž může mít velký vliv na nákupní chování uživatelů, protože lidé častěji důvěřují zkušenostem jiných lidí než vlastní propagaci značky.

Pokud vás zajímá více o tom, jak s UGC obsahem na Instagramu pracovat, přečtěte si tyto nebo tyto tipy.

Více informací o novince pak najdete v nápovědě Instagramu.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře