Instagram poskytne uživatelům více informací o oblíbených účtech

18. 9. 2018Novinky

Instagram chce zvýšit transparentnost své platformy a v následujících týdnech se chystá zavést malou aktualizaci, která poskytne uživatelům více informací o instagramových účtech. V brzké době také plánuje spustit novou dvoufaktorovou autentizaci.

Instagram se rozhodl vylepšit svá opatření proti fiktivním účtům, a proto zavede novou funkci „O tomto účtu“, která vám ukáže více podrobností o uživatelích s velkým počtem sledovatelů.

Dostanete nově informace o tom:

  • Kdy byl účet založený
  • V jaké zemi působí
  • Jaké aktuální reklamy na účtu běží
  • Jestli účet provedl nějaké změny ve svém názvu
  • Ukáží se profily, které mají nejvíce společných followerů s daným účtem. Budete tak moci lépe identifikovat i společné zájmy.

Toto opatření chystá Instagram aplikovat zatím jen na veřejně známé osobnosti, značky a organizace.

V následujících týdnech by měla být veřejnosti spuštěna i další novinka, dvoufaktorová autentizace pomocí aplikací Duo Mobile a Google Authenticator, která také zvýší bezpečnost na Instagramu. Změny podobného charakteru byly zavedeny i pro Facebook.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře