Instagram představil nové interaktivní nástroje pro mladší publikum

18. 10. 2023Novinky

Instagram oznámil několik nových funkcionalit, které se mají zaměřit na trendy mladšího publika. K dispozici budou například nové narozeninové efekty, selfie videa v Notes nebo nové možnosti skupinové interakce.

Narozeninové efekty

Instagram zavádí na osobních profilech nové efekty související s oslavou narozenin. V rámci nové funkcionality budete moci také kontrolovat, kdo z vašich kontaktů uvidí, že máte narozeniny.

Instagram na této novince pracuje od začátku letošního roku a nyní ji zpřístupňuje více uživatelům.

Zdroj: Alessandro Paluzzi

Novinky v Notes

Instagram tvrdí, že jeho funkce skupinového chatu v Notes je oblíbená zejména u mladých uživatelů. Proto sem přidává několik nových nástrojů, které mají zvýšit zapojení. K dispozici tak nyní budou zvukové klipy nebo selfie videa.

Zdroj: Instagram

Další novinky

Instagram rovněž pracuje na nových nástrojích pro hudbu, které mají posílit kreativní vyjádření uživatelů. Zatím však neuvedl, co to přesně bude nebo jak by měly fungovat.

Další novinkou, která se v současnosti testuje, je funkce Crews pro soukromější sdílení příběhů.

Zdroj: Alessandro Paluzzi

A v rámci živých přenosů Instagram Live přibudou i nové hry.

Zdroj: Alessandro Paluzzi

Podle Instagramu mají nové nástroje zvýšit atraktivitu platformy u uživatelů ve věku 16 až 25 let. Instagram jim chce nabídnout více možností pro zapojení a interakci mezi uzavřenějšími skupinami přátel, a následovat tak současný trend používání aplikace.

I proto v nedávné době představil další novinky, jako jsou interaktivní nálepky ve Stories nebo možnost sdílet příběhy soukromě s více vybranými skupinami najednou.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře