Instagram Stories nabídnou novou možnost sdílení

10. 10. 2023Novinky

Instagram pokračuje v uzavřeném sdílení obsahu, tentokrát prostřednictvím nové funkcionality ve Stories. Ta umožní sdílet příběh s více vybranými skupinami najednou.

Kromě seznamu Blízcí přátelé, který je ve Stories k dispozici od roku 2018, zobrazí Instagram nově i další uzavřené skupiny vybraných uživatelů, které si v aplikaci můžete vytvořit. Každá skupina přitom může zahrnout až 250 lidí.

Instagram tím podporuje současný trend, kdy se uživatelé odklánějí od veřejného zveřejňování obsahu ve feedu a přiklánějí se ke sdílení prostřednictvím soukromých Stories či přímých zpráv. Hlavní kanál příspěvků se nyní stává spíše platformou pro objevování, kde se vyzdvihuje především trendy video obsah.

Instagram proto pracuje na stále dalších možnostech, jak uživatelům vyhovět. V tomto ohledu například nedávno přidal možnost sdílet příspěvky ve feedu pouze s blízkými přáteli.

Pro firmy může tato novinka představovat další způsob, jak segmentovat publikum a poskytovat uživatelům konkrétnější obsah na základě jejich zájmů.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře