Instagram přidává likes do Stories

15. 2. 2022Novinky

Instagram přidal nový jednoduchý způsob, jak se uživatelé mohou zapojit do obsahu Stories. Nově zavádí funkci To se mi líbí, pomocí které můžete označit libovolný příběh ve vašem kanálu. Autoři Stories tak získají další přehled o engagementu.

Instagram začal testovat „lajky“ u Stories loni v říjnu. Dnes už se nová ikona srdce zobrazuje ve Stories všech uživatelů a funguje stejně jako u jiných druhů příspěvků. Když na ni kliknete, odešlete tvůrci daného příběhu informaci, že vás jeho obsah zaujal.

Likes ve Stories jsou neveřejné a uvidí je pouze tvůrci daného příběhu. Ti si pak počet likes mohou zobrazit v přehledu svých Stories, přičemž k dispozici bude i jméno konkrétního diváka.

Na novince je pozitivní i to, že likes ze Stories nebudou přicházet jako soukromá zpráva (jako je tomu při reakcích nyní), takže se vám nestane, že byste najednou dostali příliv DM nebo nějaký like opomenuli.

Likes ve Stories tak představují šikovný způsob, jak zvýšit zapojení uživatelů do příběhů. Ačkoliv se technicky jedná o drobnou aktualizaci, může mít ovšem velký dopad na hodnocení vašich marketingových aktivit i vývoj Stories na Instagramu.

Nové tlačítko To se mi líbí pro příběhy zavádí Instagram ode dneška a globálně.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře