Instagram přidává nové kreativní nástroje pro Reels

28. 7. 2022Novinky

Instagram přidává několik nových kreativních nástrojů pro tvorbu videí Reels. Těšit se můžete na nové možnosti nástroje Remix nebo nový režim duálního fotoaparátu.

I vzhledem k tomu, že Instagram začne téměř všechna videa sdílet jako Reels, připravuje řadu nových nástrojů pro jejich tvorbu.

Například v nabídce nástroje Remix přibudou nové zajímavé funkcionality:

  • Remix pro fotografie – nově půjde remixovat nejen videa, ale také fotky.
  • Rozšířené layouty – na výběr bude zelené plátno, horizontální či vertikální rozdělení obrazovky anebo možnost přidat vlastní videokomentář.
  • Přidání vlastního klipu – místo toho, aby se váš remix zobrazil současně s původním videem, budete moci přidat svůj klip za originál, takže se bude přehrávat postupně.
Zdroj: Meta

Instagram také dál rozšiřuje přístup k šablonám, které umožňují používat stávající oblíbené formáty Reels jako předlohy pro vlastní klipy.

Kromě toho spouští nový režim duálního fotoaparátu, takže můžete zachytit obsah a svou reakci současně pomocí předního a zadního fotoaparátu telefonu.

Zdroj: Meta

Tyto doplňky odpovídají trendům, které jsou momentálně na Instagramu žádané, protože zvyšují zapojení diváků.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře