Instagram přidává vylepšené šablony Reels

19. 7. 2023Novinky

Instagram spouští nový a vylepšený proces procházení šablon videí Reels. Ten uživatelům umožní vyhledávat šablony klipů v různých kategoriích.

Šablony Reels slouží k tomu, aby bylo pro uživatele jednodušší vytvářet lepší a poutavější videoklipy. Tyto šablony jsou založené na vysoce efektivních krátkých klipech, které jsou na platformě v dané době populární.

Nový proces usnadní orientaci v kategoriích uspořádaných podle doporučených, trendy a těch, které jste si dříve uložili. Díky tomu, že knihovna šablon bude nyní centralizovanější, se můžete snáze orientovat v klíčových trendech a formátech, a vymýšlet tak efektivnější videa.

Nový prohlížeč bude k dispozici v rámci procesu vytváření Reels. Najdete ho ve stávajících možnostech galerie obrázků a také po kliknutí na ikonu fotoaparátu v záložce Reels.

Instagram se také snaží vylepšit proces úprav šablon. Zavádí tu proto nové prvky, které budou lépe mapovat průběh tvorby.

Když vytvoříte reel ze šablony, do videa se automaticky přidá zvuk, počet klipů, doba trvání klipů a AR efekty. V následujících týdnech začne Instagram automaticky přidávat také text a přechody, které jsou použity v původním videu. Detaily bude přitom možné plně přizpůsobit.

Zdroj: Instagram

Tyto aktualizace doplňují stávající proces využití šablon Reels, který umožňuje replikovat oblíbená videa – jednoduše tím, že kliknete na tlačítko Použít jako šablonu. Tuto funkci přidal Instagram loni v dubnu a od té doby ji rozšířil i o odkazy na příklady, jak stejný formát používají ostatní.

Zdroj: Social Media Today

Více se o nejnovějších možnostech šablon Reels dozvíte na blogu Instagramu.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře