Instagram rozšiřuje program předplatného pro tvůrce

25. 7. 2023Novinky

Instagram se snaží nalákat více tvůrců do svého programu předplatného, v rámci něhož mohou nabízet exkluzivní obsah platícím uživatelům. Nyní ho rozšiřuje do dalších regionů, poprvé také do Evropy.

Instagram spustil program předplatného loni v lednu. Dosud byl k dispozici pouze pro tvůrce v USA, kteří mají více než 10 tisíc sledujících. Tito tvůrci si mohou účtovat měsíční částku (mezi 0,99 a 9,99 dolary), a umožnit tak fanouškům přístup k exkluzivnímu obsahu.

Platící fanoušci tak mohou sledovat příspěvky, Stories, Reels a live vysílání, které tvůrce nabídne pouze jim. Tento obsah se v aplikaci automaticky zvýrazní, takže jim neunikne. Fanoušci mohou získat také speciální přístup do kanálů určených pouze předplatitelům. K dispozici jsou také odznaky, které se zobrazí v komentářích a zprávách a odliší běžné uživatele od těch platících.

Program s těmito výhodami mohou nyní využívat tvůrci z dalších deseti zemí. V nadcházejících týdnech ho Instagram spustí v Austrálii, Brazílii, Kanadě, Francii, Německu, Itálii, Japonsku, Mexiku, Španělsku a Velké Británii.

Zdroj: Meta

Dalším tvůrcům tak vzniká příležitost tvořit udržitelný obsah s přidanou hodnotou, který by doplňoval jejich pravidelné příspěvky. Tento přístup však vyžaduje plánování a strategii, protože platící fanoušci musí mít pocit, že se jim jejich investované peníze vyplatí.

I proto Instagram nabízí tvůrcům tipy, jak monetizovat obsah a získávat věrné a spokojené platící fanoušky. Pro tyto účely zveřejnil novou, desetistránkovou příručku pro ty, kteří chtějí spustit předplatné.

Zdroj: Meta

Podrobnosti o novinkách najdete na blogu Instagramu.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře