Instagram testuje nové možnosti společných příspěvků

14. 8. 2023Novinky

Instagram experimentuje s novou funkcionalitou, která by umožnila přidávat vlastní obrázky a videa k existujícím příspěvkům. To by usnadnilo přímější spolupráci v aplikaci.

Pokud byste si tuto funkcionalitu v aplikaci aktivovali, ostatní uživatelé by vám mohli odeslat ke zvážení vlastní příspěvky. Jakékoliv doplňky by se zobrazily až po schválení tvůrcem. Novinka by tak v podstatě umožnila tvořit skupinová fotoalba a sdílené zážitky.

Pokud novinku Instagram povolí i pro business účty, firmy by ji mohly velmi dobře využít ve svůj prospěch.

Místo toho, abyste museli vyzývat uživatele k tomu, aby přidali konkrétní hashtag, nebo vyhledávat UGC, mohli byste je požádat, aby k vašemu příspěvku přidali svůj vlastní. Tento obsah by se pak objevil pouze jako součást vaší aktualizace, nikoliv na vlastním profilu uživatele.

Zdroj: Alessandro Paluzzi

Instagram se o tento klíčový trend zapojení v poslední době opírá stále více. V roce 2021 přidal do Stories nálepku, pomocí které můžete vyzvat ostatní uživatele, aby na váš příběh reagovali vlastním obsahem. Loni také rozšířil remixy na všechna videa zveřejněná v aplikaci. A letos přišel s možností přidat k příspěvkům a Reels až tři spolupracující účty.

O termínu spuštění stávající novinky Instagram zatím neinformoval. Jakmile to bude aktuální, dáme vám vědět.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře