Instagram Stories umožňují nahrát více fotek a videí najednou

3. 5. 2018Novinky

Instagram nedávno představil několik nových prvků, které vám zjednoduší a urychlí práci s obsahem v Instagram Stories. Už nyní například můžete do příběhů nahrát až 10 fotek a videí najednou a neplýtvat čas postupným uploadem.

Díky nové funkcionalitě získáváte také větší kontrolu nad hladkým přechodem mezi jednotlivými příběhy a jejich logickou návazností.

Pokud chcete simultánně nahrát obsah do Stories, běžte do možnosti pro nahrávání médií. Tam v pravém horním rohu uvidíte novou ikonku, která vypadá stejně jako ikonka pro carousel obsah, kterou už znáte.

Naráz můžete vybrat a nahrát do Stories až 10 fotek nebo videí. Na obrazovce pro úpravy, respektive v její spodní části uvidíte náhled celého obsahu, který se chystáte zveřejnit.

Editovat můžete každou fotku nebo video individuálně, stejně tak do každé části přidávat samolepky, text, emotikony nebo lokalitu. V běžných kreativních nástrojích, kterými jste dosud mohli své Stories osvěžit, se nový nástroj prakticky ničím neliší. Nově Instagram vylepšil pouze samolepky označující lokalitu. V rámci nich vám už nedoporučí místo, kde obsah uploadujete, ale kde jste ho pořídili.

Obsah se nahraje ve stejném pořadí, v jakém ho vyberete z telefonu. Až budete spokojení a hotoví, všechny fotky a videa se nahrají současně.

Instagram Stories složené z více částí si získávají stále větší popularitu. Svědčí o tom i velký potenciál carousel reklam, které ve Stories už nějakou dobu běží.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře