Instagram testuje automatické označení produktů ve Stories

13. 7. 2023Novinky

Instagram pracuje na další možnosti obchodování ve streamu. Ve Stories nyní zvýrazňuje automaticky detekované produkty z připojeného katalogu firmy.

Vybrané firmy mohou nyní v rámci nahrávání Stories vidět automatické označení produktů. Tento tag pak mohou podle potřeby odstranit, upravit nebo aktualizovat.

V současnosti to vypadá, že je systém nastaven tak, aby označoval pouze produkty z katalogu připojeného účtu. Nesnaží se tedy identifikovat produkty v každém příběhu u všech uživatelů.

Díky nové funkcionalitě můžete zvýraznit relevantní položky a dostat vaše produkty do povědomí většího množství uživatelů. Jedná se tak o další způsob, jak chce Instagram pomoci firmám, které využívají platformu k prodeji zboží. Například loni na jaře zpřístupnil tagy produktů v příspěvcích ve feedu.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře