Instagram testuje nástroj pro profesionálnější živá videa

12. 7. 2022Novinky

Instagram začal testovat nový nástroj Live Producer. Ten umožní vysílat živá videa ze stolního počítače a prostřednictvím různých streamovacích platforem třetích stran.

Díky Live Produceru na Instagramu získají tvůrci živých přenosů streamovací „klíč“ – řádek programového kódu – pro připojení k backendu služby Instagram Live. To vám pak umožní spustit vysílání prostřednictvím softwaru či poskytovatele, kterého si sami vyberete.

Díky tomu bude snazší tvořit profesionálnější přenosy, protože si je budete moci plně přizpůsobit a použít například více kamer, externích mikrofonů, grafických překryvů a další funkce.

Live Producer je již delší dobu dostupný na Facebooku. Novinka na Instagramu se zatím testuje s několika vybranými tvůrci, ale časem by měla být dostupná každému.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře