Instagram testuje nové počty komentářů a sdílení u příspěvků

22. 8. 2023Novinky

Instagram testuje nový formát metrik u příspěvků ve feedu. Ten by u každé aktualizace ve streamu zobrazoval kromě lajků také počty sdílení a komentářů.

Nový formát by zahrnoval nové počítadlo komentářů a sdílení. Na první pohled by tak poskytlo více souvislostí o tom, jak lidé s daným příspěvkem interagují.

Sdílení se stalo na Instagramu mnohem důležitější než dříve. Chování uživatelů se totiž posunulo směrem k uzavřenější interakci, kdy lidé méně sdílejí veřejné příspěvky, naopak se nechávají obsahem ve feedu pouze inspirovat a sdílejí jej v soukromých konverzačních skupinách.

Z tohoto důvodu má pro Instagram smysl klást větší důraz na počty sdílení, aby na tuto konkrétní aktivitu více upozornil.

Zdroj: Nick Alessi

Pokud se tato statistika dostane do popředí zájmu, mohla by pomoci povzbudit více uživatelů k tomu, aby dělali totéž. Počty odpovědí by také mohly přimět více lidí, aby se podívali, co se o příspěvku říká, a podpořit větší interakci.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře