Instagram testuje novou záložku pro objevování hudby

26. 5. 2021Novinky

Instagram testuje novou audio funkcionalitu. Ve vyhledávání najdete záložku Audio, která umožní vyhledávat v aplikaci konkrétní hudební kusy a přidávat je do příspěvků.

Vyhledávání hudby bude možné na základě klíčových slov. Poté, co na vybraný hudební track kliknete, se dostanete na samostatnou stránku písně či klipu, která zahrnuje možnosti pro uložení nebo použití hudby ve vašem příspěvku.

Zároveň se vám zobrazí veškerá Reels videa, která daný zvuk používají. Tuto možnost nabízejí i Instagram Reels jako takové. Když kliknete na ikonku hudby ve spodní části obrazovky klipu, ukáže se vám přehled všech videí s daným audiem.

Díky kombinaci videa se známou a oblíbenou písní můžete zvýšit zájem o vaše videa a také oslovit nové publikum na Instagramu. Videa jsou totiž nejnovějším trendem sociálních sítí (především u středně velkých účtů získávají největší engagement) a Instagram si to moc dobře uvědomuje, proto přichází se stále novými zlepšeními a nástroji – naposledy s novými přehledy.

Aktuální novinku Instagram zatím testuje s pár vybranými uživateli.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře