Instagram testuje nový typ účtu pro influencery a propojuje Q&As s živým vysíláním

28. 12. 2018Novinky

Instagram začal připravovat nový typ účtu pro tvůrce ,,Creators Account‘‘, který nyní testuje na malé skupině velmi úspěšných instagramových účtů. Instagram chce odlišit profily firem, soukromých osob a tvůrců. Dále mohou influenceři nově odpovídat na otázky položené skrze Q&As přímo ve svém živém vysílání.

Součástí Creators accounts bude mnoho nových nástrojů speciálně vyvinutých pro potřeby influencerů, umělců a známých osobností s velkou sledovaností.

  • Mělo by se jednat o nové přehledy, které budou monitorovat vývoj instagramového účtu.
  • Dále by měly nové účty obsahovat přímé nástroje pro zasílání zpráv se speciálním filtrováním dle partnerů značky nebo přátel.
  • Instagram by chtěl zavést i speciální štítky, které by lépe selektovaly různé typy followerů daného účtu.

Instagram plánuje novou aktualizaci účtů zavést v roce 2019 a tímto krokem chce influencery podpořit v budování širší fanouškovské komunity i osobních značek.

Další novinka se týká instagramových štítků Q&As, které jsou mezi uživateli a influencery velmi populární. Jejich negativním aspektem bylo, že při položení otázky influencerovi, jste museli čekat dlouho na jeho odpověď. Nyní Instagram představuje možnost reagovat na otázky ze Stories přímo v živém vysílání.

Jedná se o malou, ale velmi užitečnou aktualizaci. Influenceři budou moci své odpovědi mluvenou formou více rozvinout nebo v případě nějakých beauty rad i názorně předvést.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře