Instagram testuje skupinové Stories

18. 10. 2019Novinky

Facebook 26. září ukončil Stories ve skupinách, protože zjistil, že jsou pro uživatele málo užitečné. Krátce na to ale začal testovat skupinové Stories na Instagramu.

Jak přesně budou instagramové skupinové Stories vypadat, není ještě úplně jasné. Instagram tuto možnost zatím testuje. Obrázky předběžné verze ale ukazují, že by mělo být možné příběhy sdílet přes tlačítko Group Stories.

Zdroj: Twitter Jane Manchun Wong

Na Instagramu už dnes můžete vytvářet skupinové konverzace. Pokud pošlete zprávu více než dvěma lidem, jedná se o skupinový chat. Ten vytvoříte tak, že přejdete do Direct Message, kliknete na možnost Nová zpráva a vyberete uživatele, kteří mají být součástí konverzace. Poté klikněte na Další, napíšete zprávu a tu odešlete. Skupinu můžete také pojmenovat. Tímto způsobem lze komunikovat soukromě s více osobami najednou.

Co se týče Stories, dnes je můžete sdílet:

  • jako vaše vlastní příběhy,
  • do okruhu blízkých přátel,
  • do přímých zpráv.

Instagram se zatím nevyjádřil, kdy bude novou funkcionalitu zavádět. Jedno je ale jisté: Stories jsou na Instagramu populárnější než na Facebooku, což zvyšuje pravděpodobnost, že by tady mohly mít skupinové Stories úspěch.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře