Instagram umožní přidat až tři spolupracující účty k příspěvkům a Reels

11. 7. 2023Novinky

Instagram zavádí jednu drobnou, ale užitečnou novinku. Nyní bude možné zahrnout až tři spolupracovníky do jakéhokoliv příspěvku nebo videa Reels.

Instagram poprvé spustil Collaborative Posts v roce 2021. Tato funkcionalita umožňuje uživatelům sdílet zásluhy za příspěvek s dalším účtem. Dosud byla omezena na jeden profil, nyní ji Instagram rozšiřuje na více partnerů.

Ti všichni budou mít navíc přístup k organickým přehledům, jako je počet zobrazení, počet lajků a podobně.

Instagram tím chce rozšířit možnosti, jak se vzájemně zapojit do tvorby a sdílení obsahu na platformě. Jen nutno upozornit, že novinka se netýká placeného partnerství. To se od tohoto typu označování liší a používá vlastní tag.

Už v minulém roce přidal Instagram několik nástrojů pro spolupráci – například Collaborative Collections v přímých zprávách. Pomocí těchto nástrojů chce zvýšit atraktivitu platformy, podpořit angažovanost uživatelů, pomoci s růstem fanouškovské základny a posílit komunity v aplikaci.

Podrobnosti o novince se dozvíte zde.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře