Instagram umožní vypnout potvrzení o přečtení zpráv

13. 2. 2024Novinky

Instagram zavedl ve schránce Instagram Direct možnost vypnout potvrzení o přečtení přímých zpráv. Jedná se o žádanou aktualizaci, která zmírní nechtěná nedorozumění.

Pokud nyní nechcete, aby lidé viděli, že jste si přečetli jejich zprávu, můžete toto oznámení zakázat. Nastavení je k dispozici v rámci každého jednotlivého chatu. Funkcionalitu aktivujete tak, že v chatu kliknete na jméno uživatele nebo název skupinového chatu, vyberete možnost Soukromí a bezpečnost a vypnete možnost Oznámení o přečtení.

Vypnout toto oznámení můžete také u zpráv přicházejících ze Stories. Provedete to v obecném nastavení vašeho profilu, v možnosti Odpovědi na zprávy a příběhy. Výhodou této funkce je, že vypnout potvrzení o přečtení tu lze pro všechny uživatele hromadně.

Jedná se o drobnou, ale praktickou funkcionalitu, která by mohla zabránit komplikacím v komunikaci. Instagram tím také vylepšuje uživatelský zážitek a rozšiřuje nabídku funkcí pro soukromé konverzace, k nimž se dnes uchyluje stále více lidí.

Novinka se může hodit i firmám, kteří pomocí Instagram Direct komunikují se svými zákazníky.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře