Instagram zavádí nové prvky soukromého sdílení obsahu

15. 11. 2023Novinky

Stále více uživatelů sdílí obsah v uzavřených skupinách. Instagram se snaží této změny chování využít, proto testuje a spouští řadu nových aktualizací, které nabídnou více možností soukromých interakcí.

Blízcí přátelé

Instagram umožní sdílet další obsah s blízkými přáteli. Původně byla funkce Close Friends k dispozici pouze ve Stories, kde ji zavedl už v roce 2018. Pomocí ní si můžete vytvořit seznam až 100 lidí, přidat je do uzavřené skupiny a sdílet s nimi vaše neveřejné příběhy.

Aktualizovanou funkci, která zahrnuje další formáty obsahu, začal Instagram u vybraných uživatelů zavádět v září, nyní ale oficiálně oznámil, že ji spouští globálně. Všichni uživatelé tak mohou soukromě sdílet také příspěvky z feedu a Reels.

Zdroj: Instagram

Poznámky

Instagram testuje i nové způsoby odpovědí na Notes v doručené poště. Uživatelé nyní mohou na poznámky odpovídat soukromě pomocí audio klipů, fotografií, videí, GIFů a samolepek.

Zdroj: Meta

Události

Instagram dále testuje funkci Events, která uživatelů umožní vytvářet ve streamu chatovací skupiny. Ty budou buď soukromé a určené pouze pro zvané, anebo veřejné, do nichž se může připojit kdokoliv z aplikace.

V rámci chatu bude možné postovat fotky, videa a textové aktualizace. Veřejnou událost pak můžete sdílet do Stories nebo přímých zpráv.

Zdroj: Alessandro Paluzzi

Příběhy

Instagram také pracuje na kanálu Nearby pro Stories, který zobrazí veřejné příběhy zveřejněné uživateli a firmami ve vašem okolí. Zároveň experimentuje s možností nastavit kanál příběhů pouze na aktualizace od uživatelů, kteří se vzájemně sledují.

Zdroj: Alessandro Paluzzi
Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře