Messenger usnadňuje skupinové volání

1. 3. 2018Novinky

Facebook opět aktualizuje Messenger. Nyní je možné provádět hlasové nebo video hovory ve skupinách ještě snadněji a bezproblémově přecházet z „one-on-one“ hovoru do skupinové konverzace.

Facebook uvedl, že skupinové volání nebylo před aktualizací příliš využívané. Původní možnosti totiž nebyly intuitivní. Pokud jste dříve chtěli přidat do hovoru dalšího uživatele, bylo třeba uprostřed volání zavěsit a začít nový hovor. Uživatelé naopak vyžadují, aby byl proces skupinových volání jednoduchý, uživatelsky příjemný a nepřinášel žádné komplikace. Během hovoru tak nyní stačí kliknout na obrazovku, vybrat ikonu ,,Přidat osobu‘‘ a vybrat kontakty, které chcete do hovoru připojit.

Pokud se jedná o video chat, uvidíte na obrazovce všechny zvolené osoby společně v jedné konverzaci. V tomto formátu spolu může hovořit v reálném čase až několik lidí najednou. Oblíbené filtry a efekty fungují ve skupinovém volání i při konverzaci s více kontakty.

https://www.facebook.com/messenger/photos/rpp.602814669838217/1812344268885245/?type=3&theater

Aktualizace skupinových volání jsou jedním z kroků v procesu zjednodušení Messengeru, kterým se Facebook hodlá věnovat v letošním roce. Loni se přes Messenger uskutečnilo přes 17 miliard video hovorů, letošní úpravy by měly popularitu skupinových konverzací ještě posílit.

Zdánlivě malá aktualizace Messengeru si už od začátku získává pozitivní zpětné vazby z řad uživatelů. Novinka je už nyní k dispozici celosvětově na platformě Android a iOS. Pokud se vám skupinové hovory nezobrazují správně, stačí si aktualizovat aplikaci a jednoduše přepnout individuální hovor na skupinový.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode




 

 

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře