Messenger zavádí skupinová alba, fotky v HD a sdílení velkých souborů

10. 4. 2024Novinky

Meta oznámila několik novinek, které spouští v aplikaci Messenger. K dispozici budou společná fotoalba v chatu, možnost sdílet fotografie v HD kvalitě a soubory o velikosti až 100 MB nebo QR kódy pro snazší připojení.

Sdílená alba

Messenger nově umožní vytvářet skupinové kolekce fotografií přímo v chatu. Sdílená alba se ve streamu zobrazí jako dlaždice s fotografiemi. Každý člen společného chatu pak do nich může přidávat vlastní obrázky.

Vytvořit album budete moci tak, že během tvorby příspěvku přidáte několik fotografií. Jakmile se pak ostatní uživatelé ke sbírce připojí, budou moci přidávat i vlastní snímky.

Zdroj: Meta

K albu se budete moci kdykoliv vrátit, a to tak, že kliknete na název skupinového chatu a následně na položku Média.

Zdroj: Meta

Meta tuto možnost zavede v průběhu několika následujících týdnů.

Fotografie v HD

Další novinkou v Messengeru jsou fotografie v HD kvalitě, které zdokonalí vizuální zážitek z aplikace. Nyní budete moci tyto obrázky přidávat do chatů, což se bude hodit těm, kteří chtějí sdílet fotografie či kreativy ve vysokém rozlišení.

Chcete-li odeslat fotku v této kvalitě, nejprve vyberte obrázek v rámci tvorby příspěvku, poté v možnostech zatrhněte přepínač HD a nakonec klikněte na Odeslat. Stejným postupem můžete odeslat i více snímků najednou.

Zdroj: Meta

Sdílení velkých souborů

V rámci chatu na Messengeru můžete nyní sdílet také soubory o velikosti až 100 MB. Aplikace přitom podporuje všechny hlavní formáty souborů, jako je Word, PDF, Excel nebo zip.

I tohle je velmi užitečná funkcionalita, která nejen že vám usnadní práci, ale také přiblíží Messenger aplikaci WhatsApp, kde už nyní lze posílat soubory o velikosti 2 GB.

Zdroj: Meta

QR kódy

A nakonec Meta hlásí znovuzavedení QR kódů, které ostatním lidem usnadní připojení do přímého chatu na Messengeru. Individuální QR kód získáte v nastavení aplikace.

Zdroj: Meta

Pokud vás zajímá více, podrobnosti o všech novinkách se dozvíte na blogu Mety.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře