Meta odstraní dva nástroje z Facebooku a Instagramu

6. 12. 2023Novinky

Meta se rozhodla, že v prosinci ukončí dvě své funkcionality. Z osobních profilů na Facebooku zmizí sekce s koníčky. Na Instagramu zase přestanou být k dispozici průvodci.

Koníčky na Facebooku

Sekce s hobby na uživatelských profilech na Facebooku přestane být k dispozici od 13. prosince. Meta se tím snaží zefektivnit možnosti zobrazování profilů.

Facebook již rozesílá uživatelům oznámení, které na změnu upozorňuje. Na cílení reklam tato aktualizace mít vliv nebude.

Zdroj: Ahmed Ghanem

Jedná se sice o drobnou aktualizaci, ale za zmínku stojí. Facebook zavedl sekci s koníčky v roce 2019 a tyto informace využíval k tomu, aby uživatele pomohl spojit s dalšími stránkami a lidmi, kteří mají vztah ke stejným zálibám nebo se o ně zajímají. Vybrané koníčky se zobrazovaly veřejně. Z přednastaveného seznamu bylo možné vybrat libovolný počet hobby, stejně jako přidat další, které se v seznamu neobjevovaly.

Zdroj: Social Media Today

Průvodce na Instagramu

Také Instagram chystá změnu a v aplikaci ukončí možnost zveřejňování průvodců. Pokud tento nástroj používáte, může to být pro vás důležitá informace. K ukončení služby dojde 15. prosince a všechen stávající obsah bude převeden do Kolekcí.

Zdroj: Alessandro Paluzzi

Instagram poprvé spustil Průvodce v roce 2020. Tento nástroj poskytoval alternativní formát zobrazení, který tvůrcům a firmám umožňoval sdílet vysvětlivky a kolekce obrázků doplněné krátkými textovými popisy. Průvodce bylo také možné sdílet ve Stories.

Zdroj: Social Media Today

Formát se však příliš neprosadil a Instagram se ho rozhodl ukončit s tím, že „náhradu“ budou představovat kolekce. Své průvodce si můžete stáhnout ze svého centra účtů, kde budou k dispozici do 14. března.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře