Meta přidává více nástrojů generativní umělé inteligence

19. 12. 2023Novinky

Meta představila řadu nových funkcí generativní umělé inteligence. K dispozici bude možnost vizuální tvorby ve streamu, možnost upravovat kreativy pro Stories, rozšířená dostupnost AI chatbotů a další.

Imagine

Zaprvé Meta zpřístupňuje svou aplikaci Imagine pro převod textu na obrázek. Díky ní můžete snadno generovat vizuály pomocí systémů umělé inteligence.

Aplikace Imagine byla v posledních měsících dostupná pouze vybraným uživatelům v rámci chatů v Messengeru, ale nyní si ji může vyzkoušet více lidí. K dispozici je mimo chaty také na webu imagine.meta.com.

Ovšem i chatů v Messengeru se dotkne změna. Uživatelé mohou nyní vylepšovat vlastní vizuály přímo ve streamu. Nová funkce Reimagine umožní uživatelům znovu zpracovávat obrázky umělé inteligence a vytvářet nové varianty. Účastníci chatu pak své alternativní verze budou moci sdílet.

Zdroj: Meta

Chaty

Meta dále zpřístupňuje chatovací persony více uživatelům. Těmto botům také přidává schopnost zjišťovat informace v reálném čase prostřednictvím služby Bing. Zároveň se jim snaží implementovat „dlouhodobou paměť“, aby byli schopni zahrnout kontext z předchozích konverzací.

Systémy umělé inteligence Mety budou také nyní schopny zvýraznit v chatu videa Reels.

Zdroj: Meta

Kreativa a další prvky

Meta rovněž testuje nové nástroje AI pro kreativní kompozici, jako je například možnost převést obrázky z orientace na šířku na orientaci na výšku pro účely Stories.

Zdroj: Meta

K dispozici bude i řada menších vylepšení, včetně vygenerovaných odpovědí na příspěvky, nástrojů asistenta umělé inteligence pro skupiny, navrhovaných odpovědí v přímých zprávách a dalších.

Zdroj: Meta

Meta také přidává nové ochranné prvky v podobě neviditelného vodoznaku pro sledování generativního obsahu AI a zajištění větší transparentnosti. Zároveň neustále testuje nové systémy, aby omezila „rizikové výstupy“.

Podrobnosti o novinkách se dozvíte na blogu Mety.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře