Meta ruší zbývající audio možnosti ve skupinách

20. 3. 2023Novinky

Meta odstraňuje poslední zvukové kanály, které ještě zachovávala ve skupinách na Facebooku. K dispozici přestanou být od 1. dubna.

Meta momentálně rozesílá členům facebookových skupin upozornění, že končí podpora audio kanálů. Od příštího měsíce je tak nebudou moci vytvářet ani poslouchat.

Jedná se v podstatě o zbývající prvky audio kampaně, na kterou Meta kladla velký důraz v souvislosti s raketovým startem aplikace Clubhouse na začátku roku 2021. V dubnu téhož roku Meta oznámila řadu zvukových funkcí, včetně Audio Rooms, nové podpory podcastů a Soundbites, které uživatelům umožňovaly vytvářet krátké audio klipy s využitím mnoha efektů.

Meta od té doby všechny tyto projekty zrušila. To z velké části odráží klesající popularitu možností interakce pouze se zvukem. Je to ale také součást širších opatření, kdy se Meta snaží snižovat náklady, v rámci kterých opouští spoustu projektů.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře