Meta spustila Notes v Messengeru

28. 11. 2023Novinky

Meta zavedla v Messengeru nástroj Poznámky. Ty stejně jako na Instagramu, kde již fungují, umožňují zveřejňovat textové výzvy, které pak v aplikaci uvidí všechny vaše kontakty.

Notes jsou ve schránce Instagram Direct k dispozici od loňského roku, od letošního února je mohou využívat také evropští uživatelé. Nyní je Meta rozšířila do Messengeru.

Poznámky v Messengeru se zobrazují po dobu 24 hodin a poskytují prostor pro rychlou výzvu (maximálně 60 znaků). Funkce jsou zde ovšem o něco omezenější než na Instagramu – nelze do nich například přidávat hudbu, GIFy, videa a podobně.

Pomocí Poznámek se Meta snaží podněcovat více konverzací a interakcí. To se jí daří především u mladších uživatelů, kteří si tento nástroj oblíbili.

Dokazuje to červnový průzkum, který ukazuje, že v předchozích třech měsících sdílelo poznámku více než 100 milionů teenagerů, přičemž dospívající také vytvářejí poznámky desetkrát častěji než ostatní. Kromě toho více než 20 % poznámek vytvořených mladšími uživateli obdrží odpověď.

Právě o mladší publikum Meta v posledních letech bojuje. Proto je rozšíření nástrojů, které je baví, do dalších jejích aplikací logickým krokem.

Poznámky v Messengeru jsou již k dispozici – zatím ovšem pouze pro uživatele, firmy je v současnosti zveřejňovat nemohou.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře